woensdag 10 augustus 2011

Freo: een middagje op excursie

Station Freo
Velen hebben ons al gevraagd of wij Amsterdam (nog) niet missen. En eerlijk gezegd, zijn wij nog bezig ons neder te zetten en hebben wij geen kans gekregen om terug te blikken met onze emoties. Maar dat zal zeker wel komen. En als dat moment er is, dan hebben we van verschillende mensen hier al raad gehad hoe te handelen. Heb je 'gewoon' een beetje heimwee naar huis, ga dan even een dagje naar Fremantle of Freo zoals de plaatselijken het noemen. Maar als je echt homesick begint te worden, dan moet je jezelf trakteren op een weekend Melbourne. Deze twee plaatsen hebben volgens velen een zeer Europese uitstraling en gevoel.
Traditie getrouw doen we altijd iets leuk samen voor een aanstaande vertrek van Jens, dus hebben we deze keer de trein gepakt voor een 26 minuten durende rit naar Freo op zondag. Het weer zat mee!

Vanaf het station merk je al aan de bouwstijl, Victoriaans, dat het een bijzondere plek is. Het was vroeger een hippie stad en tegenwoordig wonen er velen met een linkse gedachtegoed. De markthal is een must om te zien. Je kan er van alles kopen: etenswaar, groenten, kunst, kledij.
Vanaf het station zijn er 3 hoofdstraten waar alle actie zich heeft genesteld. Barretjes en restaurants ten overvloede. Een prachtige boekhandel, waar je de hele dag in kunt vertoeven.
Zelfs een dependance van de Universiteit van Notre Dame is daar.

Het ziet er allemaal heel vredig uit. Maar het is een badplaats, dus i.d. zomer zal er zeker wat reuring zijn. Waarschijnlijk een soort Zandvoort aan Zee, maar wel iets charmanter.

En al slenterend door de straatjes ontdekten we een Bed & Breakfast die te koop staat. Dus mocht het niet lukken in de wetenschap, dan kunnen we altijd nog een B&B runnen in Freo. Maar niet zomaar eentje; het pand ziet er werkelijk fantastisch uit.

Bed & Breakfast te koop!

Avondval











Eind v.d. avond werd de aanblik v.d. stad alleen nog mooier...
..en toen Jens acht verschillende (mini sample) biertjes had geproefd, wilde hij naar Fremantle verhuizen...

Cheers Mate!
Eén v.d. lokale bieren, Little Creatures, komt uit deze plaats vandaan. Er staat een brouwerij en een enorme café waar je het brouwsel kan nuttigen.
Little Creatures
Havenblik

1 opmerking:

  1. Everytime I see Jens on a photo the beer is not far away.
    You guys are enjoying yourself, don't the Aussies work?

    BeantwoordenVerwijderen